Gör smarta val i dag så slipper du oroa dig i vinter.

Så undviker du ett ekonomiskt kallbad i vinter

Hösten närmar sig med stormsteg samtidigt som allt fler återvänder till jobbet. Det är ingen hemlighet att semestern brukar gräva djupa hål i svenskarnas plånböcker, men det finns några saker som du kan göra för att undvika ett ekonomiskt kallbad i vinter.  

Resor, middagar på uteserveringar, glass och bad. Sommarens semester är för de flesta den mest efterlängtade tiden på året. Men efter sommar och sol kommer regn och långa vinterdagar. Om du redan har stämplat in på jobbet så är det många månader kvar innan nästa semester. Och om du har satt sprätt på en stor del av besparingarna kan det kännas riktigt mörkt.

FastprisgarantiTeckna ett fast elavtal? Här finns allt du behöver veta!

Här är tre heta tips för alla kalla plånböcker  

1. Samla dina försäkringar

Det är många försäkringsbolag som erbjuder samlingsrabatt om du samlar dina försäkringar hos dem. Idag är det även många som är överförsäkrade. En del har till exempel en olycksfallsförsäkring både genom idrottsföreningen, jobbet och privat. Det är onödigt och framför allt dyrt att ha flera försäkringar.

2. Se över ditt elavtal

Husägare över hela landet har drabbats hårt av de höga elpriserna i vinter. Under sommaren har priserna varit på en mer stabil nivå, men det är inte läge att slappna av. Om du tecknar ett elavtal med ett fast pris redan idag behöver du inte fundera över elmarknadens toppar och dalar i vinter. Du slipper även en prishöjning om elpriserna går upp, men det är viktigt att agera i tid innan de fasta priserna sakta börjar ticka uppåt igen.

3. Täta fönster och dörrar

Om du är på jakt efter en snabb och enkel lösning för att pressa ner din elräkning ska du se över dina fönster och dörrar. De är nämligen en av de största värmetjuvarna i ditt hus. Genom att täta dina fönster och dörrar kan du undvika onödigt värmeutsläpp. Tätningslister är den billigaste och snabbaste lösningen. Om du har några slantar över efter sommaren är det också bra att tilläggsisolera dina väggar och vinden.